Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lakópark - Cikkek, Írások képes leírás - Budai lakóparkok.tlap.hu
részletek »

Lakópark - Cikkek, Írások - Budai lakóparkok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budailakopark.tlap.hu » Lakópark - Cikkek, Írások
Keresés
Találatok száma - 17 db
Kisvárosként működő lakóparkoké a jövő

Kisvárosként működő lakóparkoké a jövő

Egyre többen költöznek ki Budapestről az agglomerációba, ahol több, igényesen felépített lakópark közül választhatnak a nyugalomra, csöndre és jó levegőre vágyók. Korábban azonban az építők nem mindig gondoltak arra, hogy a városon kívül élőknek van-e a közelben bolt, orvosi rendelő és hogy a tömegközlekedés is elég ritka. A mai lakópark építők már mindenre gondolnak, nem csak orvosi rendelő, közért, de óvoda, iskola, sőt, több ezer embernek munkát adó cégek is települnek a mini város mellé. Ezzel persze nem csak a fővárosból kiköltözők járnak jól, de maga a város is, mert ennyivel kevesebb ember próbál meg reggelenként bejutni a központba, olykor nagy dugót okozva a bevezető utakon. A kisvárosként működő lakóparkok tervéről és a megvalósításról hallgassa meg Náray Balázs, a csütörtöki Magánhangzóban elhangzott összeállítását

Lakáskultúra

Lakáskultúra

Milyen berendezést kíván egy új lakóparkban épült, fél ikerház, ha a környező házak mediterrán stílusúak, a tulajdonos házaspár a klasszikus bútorok híve, a lakberendező pedig mindenekelőtt ízlést akar formálni? A nehéz helyzet megoldására Ölbey István az exkluzív, már-már színpadias irányzat felé terelgette megbízóit. Sikerét mutatja, hogy kapcsolatuk a munka során igazán barátivá vált.

Dubaj, lakóparkok a tengerben

Dubaj, lakóparkok a tengerben

Őszi időjárásunkba szeretnénk további melegséget vinni, amikor bemutatjuk a különleges építményeiről híres turistaparadicsomot, Dubajt, ahol a mesterséges szigetekkel megnövelt homokos tengerparton ilyenkor is 20-30 Celsius-fokot mérnek.

Hihetetlen lakópark Debrecen szélén - Debrecen és Hajdú

Hihetetlen lakópark Debrecen szélén - Debrecen és Hajdú

Környezetkímélő lakóparkkal gazdagodik a város. Az Acsádi úton 20 hektáros területen Magyarország első passzív lakóparkjának építkezése zajlik. 86 önálló családi ház mellett étterem-panzió, sportpálya, ökumenikus kápolna, ABC, szolgáltatóház is épül a területen.

Metropol - Lakótér

Metropol - Lakótér

Az utóbbi években épült lakásokban gyakori hiba, hogy az építők nem fordítanak kellő figyelmet a hangszigetelésre. Vannak lakóparkok, amelyekben szinte csak mezítláb lehet közlekedni, hogy az alattunk lakó ne verje partvissal a plafont.

Nibelung-lakópark

Nibelung-lakópark

Szemfüles olvasóink a múlt heti, Szemlenyertes filmekről szóló cikkünkben már felfigyelhettek arra az információra, hogy Mundruczó Kornél elkészítette saját rendezésű darabjának, a Krétakör által előadott A Nibelung-lakópark-nak a filmes változatát. A korábbi tervekkel szemben tehát nem a majdnem négyórás darabot rögzítették a DVD-kiadáshoz, hanem egy átdolgozott és jelentősen lerövidített, százperces alkotás készült a darabból a Krétakör és a Proton Cinema Kft. közös produkciójában.

Házhoz jönnek a szolgáltatások a Palota lakóparkban

Házhoz jönnek a szolgáltatások a Palota lakóparkban

Hosszas tárgyalások után megegyezett a XV. kerülti önkormányzat és a Palota Liget beruházója. Az Elephant Holding több száz millió forintos beruházással közparkokat, óvodát, orvosi rendelőt, bölcsődét valamint utakat és közműveket épít a lakóparkban, a saját területén, melyeket elkészültük után átad az önkormányzatnak.

Wel Hops

Wel Hops

A várostól csupán néhány percre lévő idősek lakóparkja minden kényelemmel ellátott, az Újfalu Lakópark Kft. megvalósításában 30, 45 és 60 négyzetméteres otthonokat alakítottak ki akadálymentesen, nagy erkéllyel. A földszinti lakásokhoz terasz és kiskert tartozik. A nemzetközi Wel Hops-tanulmány ajánlásai alapján megépült komplexum minden szempontból az időskorúak kényelmét és biztonságát szolgálja.

 Napelempókháló dubai módra

Napelempókháló dubai módra

A Graft Lab építésziroda dubai épületegyüttesének lábánál elterülő furcsa képződmény első ránézésre leginkább futurisztikus medencék csoportjának vagy óriás pókhálónak tűnik. Közelebb érve azonban kiderül, hogy a perzselő sivatagban még ennél is csábítóbb jelenséggel van dolgunk: a Nap perzselő sugarait összegyűjtő napelemekkel, amelyek megoldják a lakópark energiaellátását. A Vertical Village (függőleges falu) névre keresztelt épületegyüttes házai leginkább egy golfütő fejére emlékeztetnek.

Hirdetés
Még csak álom a lakópark

Még csak álom a lakópark

Két éve még azt írtuk: a legjobb esetben is a tervezettnél két évvel később kezdik el építeni a tarjánpusztai lakóparkot. Ezt most módosítani kell: sejtelmünk sincs, hogy mikor kezdik építeni. Természetes, hogy nem a tarjánpusztai lakópark lenne az egyetlen, aminek tétjeit - legalábbis egy időre - törli a pangó ingatlanpiac. De azért legalább álmodozzunk, mert a tarjánpusztai álom igazán szép, még ha hat év alatt sokan talán már fel is ébredtek belőle.

Panellakás helyett mobilház-lakópark

Panellakás helyett mobilház-lakópark

Három budapesti kerületben tervez mobilház-lakóparkot létrehozni a Magyarmobilház.hu Kft., amely hirdetéseiben a panellakások helyett ajánlja ezt a megoldást. Három hét alatt elkészül, összeállítása sem igényel többet néhány óránál, építési engedély sem kell hozzá, mégis télen-nyáron lakható, mert az acéllemezek közti szigetelőanyagból álló szendvicspanel hőszigetelési tulajdonságai jobbak, mint a hagyományos 38-as téglán 5 centis hőszigetelő vakolattal ellátott falnak - sorolja a mobilház előnyeit a cég egyik tulajdonosa, Gál Viktor. A házak a cég dunakeszi műhelyében készülnek, innen szállítják kamionnal a megrendelő telkére vagy Soroksárra, a III. kerületi Csúcshegyre vagy a XVII. kerületbe tervezett parkokba.

12 milliárd forintos fejlesztés Herceghalmon

12 milliárd forintos fejlesztés Herceghalmon

Befejeződött a Talentis Program első üteme. Szeptember 30-án a hivatalos átadón bejelentették a a Talentis Business Park, a négycsillagos Abacus Business&ellness Hotel, a Vitalis Lakópark valamint az új szennyvíztisztító telep elkészültét.

Gödörbe temetett vályogház miatt süllyed egy lakópark

Gödörbe temetett vályogház miatt süllyed egy lakópark

Megsüllyedt egy korábban sittel és háztartási lomokkal betemetett gödör fölött épült lakópark talaja. Bútorokat, hűtőszekrényt, számítógép-monitort és permetezőszereket is temettek a gödörbe, a szakértő veszélyesnek és szabálytalannak minősítette ezt a deponálási módszert. A hatóságok egy évig a szájukat tátották.

A beruházás 2010 nyarán kezdődne és 5 milliárd forint

A beruházás 2010 nyarán kezdődne és 5 milliárd forint

Csécsei Tamás a lapnak nyilatkozva elmondta: a beruházás 2010 nyarán kezdődne és 5 milliárd forintba kerülne. Egy 30 hektáros területet már megvásároltak befektetőtársával ott, ahol kiváló minőségű, 700-800 méter mélyről kitermelhető 45 Celsius fokos termálvizet találtak. A vállalkozó magyarázata szerint a kis aquapark önmagában nem lenne nyereséges, ezért szeretnének a közelébe több száz lakást magába foglaló luxus lakóparkot emelni passzív házakkal, meleg vizes fűtéssel, termálrészleggel.

Jönnek az új lakóparkok

Jönnek az új lakóparkok

Új, viszonylag nagyméretű ingatlanberuházás előkészítési munkálatait kezdték meg a főváros XIV. kerületében, de a Zöldváros Lakópark évek óta húzódó második üteme is lassan elindulhat. Új erőre kaphatnak a főváros XIV. kerületének lakópark-beruházásai. Egy a zuglói önkormányzat által értékesített, korábban sportcélokat szolgáló - a Cordia építkezése mellett található - Rákos-patak-parti telken, ahol egyelőre csak a tereprendezésen vannak túl, új projekt indul.

Homlokzati Hőszigetelés - Az Ön  partnere

Homlokzati Hőszigetelés - Az Ön partnere

Ablakok, ajtók, nyílászárók széleskörű forgalmazása piaci ár alatt,azok beépítése. Homlokzati hőszigetelés kivitelezése akár anyagbeszerezéssel kedvező áron, megbízható referenciamunkákkal! Honlapunkon számtalan cikket, tanácsot talál, keressen minket bizalommal, és elkészítjük Önnek a megfelelő ajánlatunkat!

Lakástakarítás Budapest

Lakástakarítás Budapest

Lakások takarításával foglalkozunk Budapesten és Budaörs településén. Minőségi és diszkrét takarító személyzetünk a rendelkezésükre áll még hétvégén és éjszaka is. Lakóparkok takarításával is keresheti takarító cégünket akik minőségi munkát végeznek elérhető árakon. Egy lakóparkban is mint minden más helyen a tisztaság nélkülözhetetlen hiszen nem egy ember van egy ilyen helyen. Az emberek sajnos szemetelnek is, de a szemét és a piszok nem tűnik el maguktól! Cégünkre mindig számíthat! Bízza a kellemetlen dolgok eltakarítását ránk!

Tuti menü